Οδηγίες Αγοράς Παπουτσιών Για Να Αποφύγετε Μελλοντικά Προβλήματα

Η αγορά παπουτσιών μπορεί να είναι ένας εφιάλτης! Τα λάθος παπούτσια μπορεί να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τις παθήσεις των ποδιών. Τα σωστά παπούτσια συχνά εμποδίζουν, αλλά δεν μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα. Έτσι, φορώντας τα σωστά παπούτσια είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των ποδιών

Τα κονδυλώματα των ποδιών είναι μικροί, καλοήθεις όγκοι που μπορούν να σχηματιστούν οπουδήποτε στο πόδι. Προκαλούνται από μόλυνση με διαφορετικούς τύπους ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Εάν ένα άτομο έχει μολυνθεί από τον ιό HPV, θα έχει αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξει τη νόσο του τραχήλου της μήτρας που σχετίζεται με τον καρκίνο. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν από κονδυλώματα ποδιών χωρίς μακροχρόνιες επιπλοκές.

Αγορά παπουτσιών

Ακολουθήστε αυτές τις απλές προτάσεις όταν επιλέγετε παπούτσια. Εάν τα προβλήματα παραμένουν, επισκεφθείτε τον ορθοπεδικό σας. Θα χαρούν να σας βοηθήσουν.

Σχετικά Με Την Κατασκευή

Το δέρμα είναι καλύτερο επειδή αναπνέει σαν δέρμα και καλούπια στο πόδι σας. Αλλά φθηνότερος καμβάς είναι καλό για τα παιδιά που μεγαλώνουν γρήγορα. Αναπνεύσιμο πλέγμα είναι επίσης καλό ειδικά στα αθλητικά παπούτσια. Τα πέλματα πρέπει να είναι ισχυρά και εύκαμπτα, με καλή επιφάνεια πιασίματος.

Τα πέλματα θα πρέπει να είναι μαξιλαράκια για να απορροφούν τα κραδασμούς του περπατήματος στις σκληρές επιφάνειες, αλλά έχουν αρκετή στήριξη για το ύψος του ποδιού σας. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται έθιμο πέλματα για την καλή υγεία των ποδιών και την άνεση. Το Arch υποστηρίζει τη διανομή βάρους σε μια ευρύτερη περιοχή. Τα άκαμπτα άκρα προσφέρουν επιπλέον υποστήριξη.

Τα ψηλά τακούνια μπορεί να είναι διασκεδαστικά και να φαίνονται καλά, αλλά δεν πρέπει να φοριούνται πολύ καιρό σε τέντωμα ή για πολύ περπάτημα. Εκτός από τη σύσπαση των ποδιών, αλλάζουν την βιομηχανική ολόκληρου του σώματός σας, καθιστώντας τον πόνο στην πλάτη, τα στελέχη του ποδιού και την επιδείνωση των παραμορφώσεων των ποδιών πιο πιθανό.

Οι θώρακες και οι μπαλαρίνα χωρίς στήριξη είναι εξίσου κακές και μπορούν να προκαλέσουν και να επιδεινώσουν πολλές παθήσεις των ποδιών.

Κατάλληλες Επιλογές

Μόνο εσείς μπορείτε να πείτε εάν τα παπούτσια ταιριάζουν Εάν δεν είναι άνετα, μην τα αγοράζετε! Πολλοί podiatrists και πιστοποιημένοι pedorthists έχουν ένα ψηφιακό σύστημα τοποθέτησης που μπορεί να σαρώσει τα πόδια σας και να προτείνει το κατάλληλο μέγεθος παπουτσιών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει! Μην εκπλαγείτε αν φοράτε δύο μεγέθη παπουτσιών πολύ μικρά. Οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν τα παπούτσια τους τουλάχιστον μισό μέγεθος πολύ μικρό! Αυτό περιλαμβάνει άνδρες και γυναίκες.

Μην σχεδιάζετε τα παπούτσια που τεντώνουν με φθορά

Πολλές φορές τα παπούτσια μπορούν να τεντωθούν εάν διαπιστώσετε ότι αυτά που έχετε είναι υπερβολικά σφιχτά. Καλύτερες συμβουλές θα ήταν να τις αντικαταστήσετε.

Επειδή τα πόδια εξαπλώνονται με την ηλικία, τα πόδια σας μετριούνται κάθε φορά που αγοράζετε παπούτσια. Ειδικά αν είχατε πρόσφατο κέρδος βάρους ή εγκυμοσύνη. Πάντα να μετράτε και τα δύο πόδια: είναι συχνά ελαφρώς διαφορετικά μεγέθη. Πάντα να αγοράζετε παπούτσια για το ΜΕΓΑΛΟ πόδι.

Πηγαίνετε στα ψώνια αργά το απόγευμα

Τα πόδια φουσκώνουν στο μεγαλύτερο τους αργότερα την ημέρα. Εάν πρέπει να αγοράσετε παπούτσια το πρωί, τα αγοράστε ελαφρώς μεγαλύτερα.

  • Το μέγεθος εξαρτάται από τη δημιουργία και το ύφος παπουτσιών. Ο αριθμός είναι ακριβώς αυτός ένας αριθμός! Μην επιμένετε να φοράτε πάντα ένα μέγεθος εάν το επόμενο αισθάνεται καλύτερα. Θυμηθείτε ότι το μέγεθος είναι απλά ένας προτεινόμενος αριθμός και αλλάζει με το εμπορικό σήμα και το στυλ.
  • Κουνήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο στο κουτί των δαχτύλων. Θα πρέπει να έχετε ένα πλάτος αντίχειρα από το τέλος του μακρύτερου ποδιού μέχρι το τέλος του παπουτσιού. Θυμηθείτε ότι αυτό μπορεί να είναι το δεύτερο δάκτυλό σας όχι το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σας.
  • Το μπροστινό σας μέρος δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το παπούτσι σας. Κοιτάξτε για να δείτε αν το πόδι σας απλώνεται πάνω από το πέλμα των παπουτσιών στα πλάγια.

Δυστυχώς, τα περισσότερα παπούτσια σήμερα είναι στενότερα μπροστά από το πόδι. Μπορείτε να το ελέγξετε στέκετε σε χαρτί και εντοπίζοντας το γυμνό πόδι σας. Συγκρίνετε το περίγραμμα του ποδιού σας με το πέλμα του παπουτσιού σας. Εάν το παπούτσι σας φαίνεται πολύ στενό, μπορεί να σας προσκαλούν προβλήματα με τα πόδια. Επιλέξτε μόνο παπούτσια που αισθάνονται άνετα – είστε ο καλύτερος κριτής γι ‘αυτό.

Η φτέρνα πρέπει να ταιριάζει άνετα και η τομή δεν πρέπει να ανοιχτεί. Και τέλος, αν το παπούτσι δεν ταιριάζει – μην το αγοράζετε!

Ο αστράγαλος είναι η μόνη άρθρωση στο σώμα που δεν έχει μυ για να τον σταθεροποιήσει. Οι μύες στο κάτω πόδι και το πόδι είναι υπεύθυνοι για την παροχή σταθερότητας. Όταν αυτοί οι μύες δεν λειτουργούν καλά, δεν μπορούν να παρέχουν σταθερότητα και ως εκ τούτου υπάρχει ανάγκη να ευθυγραμμιστεί ο αστράγαλος χειρουργικά.

Υπάρχουν διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευθυγράμμιση του αστραγάλου. Η επιλογή της διαδικασίας εξαρτάται από το τι προκαλεί την αστάθειά σας, το πόσο σοβαρή είναι και την ηλικία σας. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα καθορίσουν εάν χρειάζεστε μια ανοιχτή ή κλειστή διαδικασία και τι είδους αναισθησία χρειάζεστε.

Σχολιάστε