Ένα Μικρό Μυστικό Για Να Ελέγξετε Την Υγεία Των Κάτω Άκρων

Η σόλα είναι η κατοπτρική εικόνα της ψυχής σας. Μερικές φορές αγνοούμε κάτω από το πάνω-ένα μέτρο για καλή υγιεινή. Οι πονηρές αλήθειες για τα άσχημα πόδια είναι πρόδρομοι σε φυσικά προβλήματα.

Πριν να πείτε «το πόδι μου», σκεφτείτε τη σημασία της φροντίδας των ποδιών. Έχετε κοιτάξει πάντα κάτω από τα πόδια σκέψης, αρκεί να μην βλάψουν εντάξει του; Καταλάβετε τους. Γνωρίστε τους όσο και οι φακίδες στο πρόσωπο. Μάθετε ποιο είδος ποδιών έχετε. Μην πάρετε τα πόδια σας ως δεδομένο!

Έχετε κοιτάξει πάντα κάτω από τα πόδια σκέψης, αρκεί να μην βλάψουν εντάξει του; Καταλάβετε τους. Γνωρίστε τους όσο και οι φακίδες στο πρόσωπο. Μάθετε ποιο είδος ποδιών έχετε. Μην πάρετε τα πόδια σας ως δεδομένο!

Υπάρχουν τρία κοινά είδη ποδιών – ψηλά τοξωτά, επίπεδα πόδια ή κανονικά.

Το υγρό αποτύπωμα αποφασίζει σε ποιο τύπο πέφτουν τα πόδια σας. Αυτό είναι σημαντικό πριν επιλέξετε την φθορά των ποδιών. Αν έχετε επίπεδα πόδια, είναι άσκοπο να φοράτε ψηλά τακούνια. Θα στεναγούσε μετά από μερικά βήματα. Από ιατρικούς όρους, οι τρεις τύποι προσδιορίζονται ως:

  1. Supinator (υψηλή καμάρα),
  2. Pronator (επίπεδη πόδι) και
  3. Normal (κανονικός τύπος).

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει για λίγο ένα ζευγάρι παπούτσια, θα μπορείτε να υπολογίσετε τον τύπο του ποδιού σας. Οι χτυπήματα, οι καμπύλες, οι εντυπώσεις συμβάλλουν στον εντοπισμό.

Τα πόδια με άγχος χρειάζονται πολύ καλή φροντίδα.

Μια επίσκεψη στον ποδίατρο είναι πιο σημαντική από την πεντικουρίστα. Πολύ συχνά, τα πονεμένα και κουρασμένα πόδια απλώς εμποτίζονται σε σαμπουάν ζεστό νερό για να ανακουφίσουν τον πόνο. Αλλά εάν αυτό συμβαίνει τακτικά, μια επίσκεψη στο ειδικό για την φροντίδα των ποδιών είναι επιτακτική, πριν επιδεινωθεί το πρόβλημα. Η ηλικία δεν είναι κριτήρια.

Συνεπώς, η καλή φροντίδα των ποδιών αρχίζει με την κατάλληλη ιατρική συμβουλή πολύ νωρίς Σε μερικές εποχές κάποιος χρειάζεται περισσότερη φροντίδα ποδιών.

Για παράδειγμα, οι χειμώνες μπορούν να κάνουν το δέρμα ξηρό και να σπάσει τις σόλες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο ιδρώτας μπορεί να κάνει τα πόδια δύσοσμα. Τα άτομα με διαβήτη χρειάζονται επιπλέον φροντίδα καθώς τα τραύματα δεν επουλώνονται γρήγορα. Φροντίστε αυτά τα πόδια, αν θέλετε να αφήσετε ίχνη στις άμμους του χρόνου!

Η χειρουργική επέμβαση στον αστράγαλο συνήθως εκτελείται για τη διόρθωση μιας παραμόρφωσης ή ως αποτέλεσμα τραυματισμού. Χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία έντονου πόνου ή πρηξίματος.

Ο κύριος στόχος της χειρουργικής επέμβασης είναι η ευθυγράμμιση της άρθρωσης του αστραγάλου διασφαλίζοντας παράλληλα ότι παραμένει σταθερή. Αυτό μπορεί να γίνει αφαιρώντας τυχόν οστικά σπιρούνια, χαλαρά θραύσματα ή άλλα προβλήματα που παρεμβαίνουν στη σωστή ευθυγράμμιση.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι ασθενείς ενθαρρύνονται να φορούν νάρθηκες και να αποφεύγουν να βάζουν βάρος στο πόδι για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

Σχολιάστε