9 Σούπερ Βασικά Σημεία Ελέγχου Και Αξιολόγησης

Όπως αναμένεται από το όνομα, το πόδι του αθλητή είναι πιο κοινό μεταξύ των αθλητών. Τα ιδρωμένα πόδια, υγρά παπούτσια και κάλτσες και τα πατώματα των ντουλαπιών αποτελούν μέρος του τέλειου περιβάλλοντος για τον μύκητα. Ωστόσο, ορισμένοι αθλητές δεν παίρνουν ποτέ το πόδι του αθλητή και άλλοι το ξανακάνουν. Είναι μερικές προδιάθεση σε αυτό;

Πώς ξέρετε αν είστε προδιατεθειμένοι στο μύκητα των ποδιών του αθλητή; Δεδομένου ότι τα σπόρια μυκήτων μπορούν να επιβιώσουν για μήνες στους ορόφους των λουτρών, των αποθηκών και των πισίνων, έτσι εάν είστε προδιάθετοι στο πόδι του αθλητή, δεν χρειάζεται να μολυνθείτε ή να επανα-μολύνετε τον εαυτό σας.

Εδώ είναι μερικοί από τους παράγοντες που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να καθορίσετε αν είστε ή όχι από εκείνους που είναι πιο διατεθειμένοι να πάρουν το πόδι του αθλητή.

  1. Έχετε ήδη το πόδι του αθλητή τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Αυτό μόνο σας καθιστά πιο ευαίσθητο στο μύκητα των ποδιών του αθλητή στο μέλλον.
  2. Έχετε περισσότερη έκθεση στον μύκητα λόγω επαγγελματικών ή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, όπως για τα πατώματα των ντουλαπιών και τα ντους
  3. Εάν ταξιδεύετε συχνά, είστε πιο εκτεθειμένοι στους σπόρους σε χαλιά και μπάνια δωματίων ξενοδοχείων και σε χώρους πισίνας και υδρομασάζ που έχουν μείνει εκεί από όλους όσους έχουν περπατήσει εκεί πριν από εσάς.
  4. Εάν, είτε επαγγελματικά είτε αναψυκτικά, φοράτε αεροστεγή και / ή υδατοστεγή υποδήματα, είστε πιο ευαίσθητοι.
  5. Είστε ένα πρόσωπο του οποίου το δέρμα παράγει λιγότερο λιπαρό οξύ, το οποίο είναι ένας φυσικός αντιμυκητιασικός παράγοντας.
  6. Έχετε συνήθως ιδρωμένα πόδια, τότε η προδιάθεση σας στο πόδι του αθλητή αυξάνεται.
  7. Έχετε κάποια μορφή ανοσοποιητικής ανεπάρκειας, που θα σας κάνει πιο επιρρεπείς στο πόδι του αθλητή.
  8. Έχετε κακή κυκλοφορία ποδιών.
  9. Είστε διαβητικός, ο οποίος αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου, καθώς οι διαβητικοί είναι πολύ πιθανότερο να έχουν μολυσματική μόλυνση από τους μη διαβητικούς.

Ο πόνος στη φτέρνα είναι ένα κοινό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει λόγω άκανθας φτέρνας ή πελματιαίας απονευρωσίτιδας. Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν διαθέσιμες νέες θεραπείες για τον πόνο στη φτέρνα.

Οι μη χειρουργικές θεραπείες περιλαμβάνουν τη χρήση παγοκύστων για τη μείωση της φλεγμονής, ασκήσεις διατάσεων για την ενδυνάμωση των μυών της γάμπας, τη χρήση υποστηρικτικών παπουτσιών που έχουν υψηλότερη στήριξη στο τόξο, τη χρήση τοπικών κρέμες για τη θεραπεία της φλεγμονής και αναλγητικά φάρμακα. Οι χειρουργικές θεραπείες περιλαμβάνουν αφαίρεση οστικών ακινήτων με χειρουργική επέμβαση ή κοπή του συνδέσμου της πελματιαίας περιτονίας με χειρουργική επέμβαση.

Σχολιάστε