Ποδιατρική – Πληροφορίες Και Σπουδές Σε Ιδρύματα Του Εξωτερικού

APMAΗ Αμερικανική Ποδιατρική Ιατρική Ένωση (APMA), που ιδρύθηκε το έτος 1912, αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου 15.000 γιατροί φαρμακοκινητικών φαρμάκων (DPMs). Η έδρα της ένωσης βρίσκεται στη Bethesda, Maryland. Με προσωπικό περίπου 60 εργαζομένων, ο σύλλογος βοηθά 53 κοινωνίες διάσπαρτες σε όλες τις ΗΠΑ, με στόχο τη βελτίωση της υγείας του ποδιού και του αστραγάλου κάθε ατόμου. Η προσπάθειά τους είναι να επιτύχουν αυτόν τον στόχο παρέχοντας πληροφορίες μέσω του δωρεάν αριθμού, του διαδικτύου και ενημερωτικών φυλλαδίων.

Οι podiatrists επιτυγχάνουν ένα προπτυχιακό δίπλωμα τέσσερις ετών προτού παρακολουθήσουν ένα διαπιστευμένο, τετραετές πρόγραμμα σπουδών στην ιατρική σχολή.

Αυτά τα σχολεία είναι:

  • Πανεπιστήμιο Barry Ιατρικές Σχολές Μεταπτυχιακών Σπουδών
  • Καλιφόρνια Σχολή Υποδοτικής Ιατρικής στο Κολλέγιο Samuel Merritt
  • Κολλέγιο Υποδοτικής Ιατρικής και Χειρουργικής – Πανεπιστήμιο Des Moines-Ορθοπαθητικό Ιατρικό Κέντρο
  • Δρ. William M Scholl του Κολλεγίου της Ποδιατρικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής και Επιστήμης του Rosalind Franklin
  • Κολλέγιο Υποδοτικής Ιατρικής της Νέας Υόρκης, Κολλέγιο Podiatric Medicine του Οχάιο και Σχολή Ποδιατρικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Temple.

Τα DPM πρέπει επίσης να συμπληρώσουν κατοικία στο νοσοκομείο. Το Συμβούλιο της APMA για την Ποδιατρική Ιατρική Εκπαίδευση έχει αναλάβει το καθήκον της διαπίστευσης της Ποδιατρικής Ιατρικής Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ. Προκειμένου να γίνουν δεκτοί σε οποιαδήποτε από τις επτά διαπιστευμένες παιδιατρικές σχολές, πρέπει να περάσετε το τεστ εισαγωγής στο ιατρικό κολέγιο (MCAT). Τα προγράμματα διαμονής καθώς και τα φαρμακοτεχνικά ιατρικά συμβούλια εξετάζονται από το Συμβούλιο.

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα της APMA παρέχει επίσης υποτροφίες σε υποψήφιους DPM κάθε χρόνο και επίσης βοηθά στη χρηματοδότηση προγραμμάτων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγεία των ποδιών και του αστραγάλου. Τα κεφάλαια υποτροφιών συνεισφέρουν περίπου 1.000 δολάρια σε περίπου 134 φοιτητές το καθένα, ετησίως. Ένα συνολικό ποσό 142.000 δολαρίων συνεισφέρεται επίσης από το ταμείο κάθε χρόνο και είναι υπεύθυνο για συνεισφορά ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την ενίσχυση περίπου 1.000 προοπτικών DPM.

Φοιτητές τρίτου ή τέταρτου έτους από οποιοδήποτε από τα επτά διαπιστευμένα κολέγια και επιλέγονται από την επιτροπή υποτροφιών και φοιτητικών δανείων του κολλεγίου, με βάση διάφορους παράγοντες, όπως η απόδοση στην τάξη, οι ηγετικές ικανότητες, η συμμετοχή στην παιδιατρική κοινότητα και οι οικονομικές ανάγκες κ.λπ.

Υπάρχουν πολλές ασθένειες που επηρεάζουν τα πόδια, αλλά οι πιο συχνές είναι οι Αθλητές Foot and Bunions.

Αθλητές Foot είναι μια ασθένεια του δέρματος που προέρχεται από το πόδι. Ο μύκητας που ευθύνεται για την ασθένεια ευδοκιμεί σε ζεστά, σκοτεινά και υγρά μέρη και έτσι τα πόδια προσφέρουν το τέλειο σπίτι. Το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι πολλοί αθλητές υπέφεραν από αυτόν τον μύκητα και επίσης το γεγονός ότι οι πισίνες και τα ντουλάπια είναι επίσης ένα ασφαλές έδαφος αναπαραγωγής για τους μύκητες.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φαγούρα, ξηρό και ερεθισμένο δέρμα, μερικές φορές συνοδεύονται από φουσκάλες, κηλίδες και φλεγμονή. Μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματος, όπως οι μασχάλες και η περιοχή των βουβώνων. Μπορεί να προληφθεί με τη σωστή φροντίδα του δέρματος. Πλύνετε και διατηρήστε τα πόδια καθαρά, χρησιμοποιώντας σκόνη ποδιών. Οι μυκητοκτόνες κρέμες είναι επίσης αποτελεσματικές στην επούλωση.

Μια άλλη κοινή ασθένεια των ποδιών είναι το Bunion, μια διεύρυνση του μεταταρσοφαλαγγικού (MTO) που ενώνει, που βρίσκεται στη βάση του μεγάλου ποδιού. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν οίδημα, ερυθρότητα, καλαμπόκια και ερεθισμό συνοδευόμενα από ανώμαλες δυνάμεις που τοποθετούνται στους τένοντες και στις αρθρώσεις του ποδιού.

Αντιμετωπίζεται κυρίως με την επένδυση του φλεγμονώδους υλικού και τη συγκόλληση του ποδιού σε κατάλληλη θέση. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, η υπερήχη θεραπεία και οι ενέσεις κορτιζόνης συνταγογραφούνται επίσης για να διευκολύνουν τον πόνο και το πρήξιμο. Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση που ονομάζεται κυτταροπενία.

Σχολιάστε