Όλα Τα Οφέλη Της Σάουνας Στην Υγεία Και Την Χαλάρωση Μας

Η σάουνα είναι γνωστή παγκοσμίως για τα καλά συναισθήματα που δίνει στους χρήστες της, αλλά μια χαλαρωτική, αναζωογονητική συνεδρία σάουνας κάνει πολύ περισσότερα από το να ξεκαθαρίσει το γεμάτο νου και να ανυψώσει το φορτισμένο πνεύμα. Τα οφέλη για τον οργανισμό δεν είναι καθόλου αξιοσημείωτα.

Αντιδρώντας φυσικά στη θερμότητα, τα επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία επεκτείνονται, φέρνοντας μια μεγάλη ροή αίματος στο δέρμα. Το ζεστό δέρμα θερμαίνει γρήγορα το αίμα, μεταφέροντας τη θερμότητα βαθύτερα στο σώμα. Μέσω της εφίδρωσης, τα υπολείμματα οξέων και αποβλήτων αφαιρούνται από το αίμα, αυξάνοντας τις ικανότητες των νεφρών να φιλτράρουν τις ακαθαρσίες.

Μετά από μερικές εκδρομές στη σάουνα, οι πόροι που έχουν κλείσει για χρόνια μπορεί να ανοίξουν, να αποβάλλουν τα παλιά καλλυντικά, τα σπυράκια και τα βακτήρια που παράγουν ακμή. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορεί να χαλαρώσουν, επιτρέποντάς τους να καθαριστούν αργότερα. Οι έφηβοι θα εκτιμήσουν πώς η σάουνα βοηθά να κρατήσει το δέρμα τους καθαρότερο και σαφέστερο, και οι ενήλικες θα χαρούν να φαίνονται και να νιώθουν υγιέστεροι και πιο νεανικοί.

Η αυξημένη ροή του αίματος ωφελεί τους μύες του σώματος μέσω της εξάλειψης της περίσσειας γαλακτικού οξέος που συσσωρεύεται από την έντονη άσκηση. Οι αθλητές χρησιμοποιούν συχνά τη σάουνα για να χαλαρώσουν τους πονηρούς, τεταμένους και κουρασμένους μύες τους και να ανακουφίσουν την ακαμψία στις αρθρώσεις τους. Η αυξημένη κυκλοφορία (υπερθερμία) προάγει επίσης την επούλωση των τεμαχίων του δέρματος, καθώς η ισχυρότερη ροή αίματος φέρνει μεγαλύτερη ποσότητα ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων στις περιοχές όπου χρειάζονται.

Δεν πρέπει να απορρίπτονται οι δοκιμασμένες ικανότητες της σάουνας για την ανακούφιση των πονοκεφάλων έντασης, των ποδιών, των κρυολογήματος, της συμφόρησης των κόλπων, της αρθρίτιδας, των ρευματισμών, των δυσκολιών στον ύπνο και των μικρών αναπνευστικών παθήσεων.

Οι πραγματικοί λάτρεις της σάουνας αναγνωρίζουν την κοινωνική αξία μιας δραστηριότητας τόσο αγαπημένης από ολόκληρη την οικογένεια.

Για τους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι με την υψηλή πίεση και τις ακραίες πιέσεις της κοινωνίας του 21ου αιώνα, η σάουνα προσφέρει ειρηνική χωρίς ειρήνη και πληθώρα άλλων προνομίων και προνομίων, τα οποία είναι τα αναμφισβήτητα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς που δεν διαθέτουν ακριβείς πληροφορίες εξακολουθούν να αρνούνται να δεχτούν το γεγονός ότι οι λάτρεις της σάουνας είναι γενικά υγιέστεροι και υποφέρουν από λιγότερα κρυολογήματα από τους ανθρώπους για τους οποίους η σάουνα δεν αποτελεί μέρος της ρουτίνας της ζωής.

Σχολιάστε