Προσοχή Στα Τακούνια – Δημιουργούν Προβλήματα Στις Γυναίκες

Τα ψηλά παπούτσια των τακουνιών κάνουν τη γυναίκα να αισθάνεται σέξι, ευχαριστημένη και όμορφη, αλλά τι κάνουμε στα πόδια μας;

Ψηλά τα κούνια και υγεία των ποδιών στις γυναίκες

Έχουμε όλοι τους, εκείνους τους λατρευτούς, που έπρεπε να τους αγοράσουν, τα παπούτσια με ψηλά τακούνια που κρύβονταν στα ντουλάπια μας. Μερικές φορές ακόμη και εκατοντάδες ζεύγη, αλλά γιατί επιλέγουμε να φοράμε συσκευές βασανιστηρίων για να φαίνεστε καλά;

Τα παπούτσια με ψηλό τακούνι έχουν συνδεθεί με πολλές ασθένειες των ποδιών, όπως κουτάβια, σφυρί, νευρώματα, μεταταρσαλγία, τενοντίτιδα του Αχίλλειου, εμπνευσμένα νύχια και καλαμπόκι και κάλους. Ο χρόνιος πόνος στο γόνατο και ο πόνος στην πλάτη μπορούν επίσης να συνδεθούν με ψηλά τακούνια. Είναι αυτό το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για χαριτωμένα παπούτσια;

Τι είναι μια γυναίκα που σκέφτεται;

Ως ποδατζής βλέπω καθημερινά γυναίκες ηλικίας είκοσι ετών που παραπονιούνται για πόνο στα πόδια τους. Συχνά αποδίδουν τον πόνο τους στη θεραπευτική τους αγωγή ή στα παπούτσια. Μετά από μια διεξοδική ιστορία που εξετάζει τον πόνο τους, συνειδητοποιούμε συχνά ότι τα παπούτσια που τρέχουν δεν είναι το πρόβλημα. Είναι τα παπούτσια που φορούν να δουλεύουν καθημερινά.

Φορώντας ψηλά τακούνια αλλάζει η βιομηχανική του περπατήματος και μπορεί να έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη τη δομή του ποδιού και τη σχέση του γόνατος με τον αστράγαλο καθώς και την κάτω πλάτη σας. Αλλά υπάρχουν βήματα (να το πω έτσι) που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τις ζημιές από τα τακούνια των δολοφόνων σας!

Τα παπούτσια που ταιριάζουν!

Ακούγεται σαν μια μη-brainer, αλλά οι περισσότερες γυναίκες φορούν παπούτσια τουλάχιστον μισό μέγεθος είναι πολύ μικρό. Μετρήστε τα πόδια σας κάθε φορά που αγοράζετε παπούτσια, ακόμα και λίγα επιπλέον κιλά μπορούν να κάνουν το μέγεθος παπουτσιών σας μεγαλύτερο.

Θυμηθείτε ότι ο αριθμός είναι απλώς μια πρόταση, διαφορετικά εμπορικά σήματα μπορούν να διαφέρουν εντελώς διαφορετικά.

 1. Χρησιμοποιήστε ένα ευρύτερο παπούτσι από όσο νομίζετε ότι χρειάζεστε. Το παπούτσι δεν πρόκειται να τεντώσει τόσο πολύ όταν το “σπάσει”. Οι περισσότερες γυναίκες, αλλά τα παπούτσια τους είναι πολύ στενά!
 2. Αγοράστε πάντα παπούτσια το απόγευμα ή στο τέλος της ημέρας. Οίδημα μπορεί να προκαλέσει δραματική αλλαγή στο μέγεθος των παπουτσιών, οπότε αγοράστε παπούτσια το απόγευμα ή το βράδυ για καλύτερη προσαρμογή.

Πολύ παπούτσια από δέρμα, όχι συνθετικά. Το δέρμα είναι πιο επιεικής.

Βοήθεια για την κορυφαία υποδήματα, με ψηλό τακούνι!

Πρόκειται για μια διπλή whammy! Προσπαθήστε να αποφύγετε το σοβαρό σημείο και να πάτε για περισσότερο από ένα κωνικό ή τετράγωνο κουτί toe.

Αν έχετε κουκούλες και σφυρί, ένα σιλικονούχο προστατευτικό μανίκι μπορεί να βοηθήσει τον πόνο σας να τρίβει στα παπούτσια σας. Βεβαιωθείτε ότι το κουτί των δακτύλων σας είναι αρκετά ευρύ ώστε να χωρέσει το παραπέτασμα.

 1. Εάν έχετε δύο διαφορετικά μεγέθη πόδια (και οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν), τα φορείο παπουτσιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τεντώσουν το κουτί των δαχτύλων αν το πόδι είναι μόνο λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Εάν έχετε σημαντικά διαφορετικά μεγέθη πόδια, ορισμένα καταστήματα και ιστοσελίδες θα σας πουλήσουν δύο διαφορετικά μεγέθη παπουτσιών.
 2. Δοκιμάστε να αποφύγετε πραγματικά υψηλά τακούνια. Τα πόδια σας (και τα γόνατα) θα σας ευχαριστήσουν αν ρυθμίσετε το ύψος του τακουνιού σας σε χαμηλότερες από τις 3 ίντσες.
 3. Δοκιμάστε να φορέσετε σταθερό ύψος πτέρνας. Η μεταβολή του ύψους του πτερυγίου σας προς τα πάνω και προς τα κάτω μπορεί πραγματικά να ερεθίσει τον Αχίλλειο τένοντα σας.
 4. Τα κούκλα είναι πολύ πιο σταθερά από τα στιλέτο. Προσπαθήστε να φορέσετε μια ευρύτερη, πιο υποστηρικτική φτέρνα ή ακόμα και να μετατρέψετε σε πλατφόρμες!

Εάν πρέπει να φορέσετε τα τακούνια και να έχετε ένα εύκαμπτο επίπεδο πόδι, δοκιμάστε τα πέλματα Insolia. Είναι σχετικά φθηνές και μπορούν να φτιάξουν μια φτέρνα 3 ιντσών σαν τακούνι 2 ίντσας διανέμοντας το στρες από το μπροστινό σας πόδι στο μέσο της αψίδας σας.

Εάν έχετε σταθερό πόνο στο γόνατο, αποφύγετε τα τακούνια όλα μαζί!

Μία μελέτη έδειξε 26% αύξηση του στρες στην άρθρωση του γονάτου σε φτέρνες υψηλότερες από 2 ίντσες. Η οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο έχει συνδεθεί με τη χρόνια φθορά των παπουτσιών υψηλών τακουνιών.

 1. Να έχετε πάντα ένα ζευγάρι παπούτσια ή παπούτσια στο αυτοκίνητο ή στο γραφείο σας. Ποτέ δεν ξέρεις πότε πρέπει να κάνεις μια τρελή παύλα για το αεροδρόμιο ή να κολλήσεις να τρέξεις. Να έχετε πάντα ένα ζευγάρι Crocs ή άνετα πάνινα παπούτσια στο χέρι για έκτακτες ανάγκες.
 2. Η εφαρμογή λοσιόν στα πόδια σας καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσει με τους κάλους και τους κάλους. Μια μαλακτική λοσιόν με απολεπιστικό μπορεί να βοηθήσει με το παχύ, σκληρό δέρμα που προκαλείται από την πίεση των παπουτσιών.
 3. Πάρτε ένα κανονικό πεντικιούρ. Έχοντας ένα κανονικό πεντικιούρ και διατηρώντας τα νύχια σας σε άκρη κορυφή σχήμα μπορεί να βοηθήσει με τα ραγισμένα νύχια, που προκαλείται επίσης από την πίεση των παπουτσιών. Βεβαιωθείτε ότι ο πεντικιστής σας χρησιμοποιεί αποστειρωμένα εργαλεία και μην αφήνετε ποτέ να κόβουν τους κορμούς και τους κάλους σας με μια απότομη λεπίδα!

Μπορείτε ποτέ να κάνετε χειρουργική επέμβαση λουτρών στους κάλους.

Επίσης, μην χρησιμοποιείτε ποτέ αυτές τις αφαίρεσης καλαμποκιού χωρίς συνταγή. το οξύ γύψο σε αυτά τα προϊόντα δεν ξέρει πότε να σταματήσει και μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες πληγές και μολύνσεις!

 1. Πάρτε ένα κανονικό μασάζ. Το μασάζ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με την καθυστερημένη μυϊκή πόνο και την κόπωση από το ανώμαλο άγχος από ψηλά τακούνια.
 2. Η συρρίκνωση των ποδιών σας μετά την απογείωση των παπουτσιών σας μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμη. Αυτό βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας στα φτωχά μικρά tootsies που είναι στενότητα στα παπούτσια σας.
 3. Μειώστε τον αχίλλειο τένοντα και τους μύες των μοσχαριών τουλάχιστον κάθε μέρα, αν όχι δύο φορές την ημέρα. Η τακτική τέντωμα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της σύντμησης του Αχίλλειου τένοντα που συμβαίνει από τη χρόνια φθορά των παπουτσιών υψηλών τακουνιών. Αυτή η μείωση μπορεί να οδηγήσει σε τενοντίτιδα και πόνο στην τακούνια!
 4. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης της κεφαλής μπορούν να βοηθήσουν να σταθεροποιηθούν τα πόδια σας και να μειωθεί η πίεση από ψηλά τακούνια. Κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει ασκήσεις πυρήνα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Βοηθούν με πόνο στην πλάτη, πόνο στο γόνατο και πόνο στο πόδι που προκαλείται από αστάθεια.
 5. Βλέπετε τον ποδατρικό σας αν έχετε πόνο που διαρκεί περισσότερο από πέντε έως επτά ημέρες. Μερικοί πόνοι και άλλοι πόνοι είναι φυσιολογικοί από παπούτσια με ψηλό τακούνι, αλλά αν έχετε πόνο, μούδιασμα ή καύση που επιμένει για περισσότερο από 5-7 ημέρες, έχετε τραυματισμό. Εάν ζητήσετε έγκαιρα επαγγελματική βοήθεια, πολλές απλές λύσεις ενδέχεται να είναι διαθέσιμες στον τοπικό ποδίατρο σας. Μια καθυστέρηση στη θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε ανάγκη χειρουργικής επέμβασης ή χειρότερα.

Οι γυναίκες φορούσαν παπούτσια με ψηλό τακούνια για αιώνες, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να κάνουμε τα πόδια μας πιο άνετα αν είμαστε σκλάβοι στη μόδα και δεν είμαστε όλοι;

Σχολιάστε